Om

Jeg er en kar på 28år som er født og oppvokst i Ålesund i en familie bestående av mamma (Beate), pappa (Arve) og mine to yngre søstre, Thea og Amanda.
Jeg ble introdusert for rosporten for første gang i 2007 hos Aalesunds Roklub på Sørneset i Ålesund. Der ble jeg tatt godt imot, og ble fort en del av det inkluderende og gode sosiale miljøet i klubben. Lysten til å å ro stadig raskere meldte seg fort, og siden den gang har lidenskapen for idretten bare vokst. Nå trener jeg godt over 1000 timer årlig og prioriterer trening, samlinger og konkurranser veldig høyt.
Jeg studerte et par år ved Norges Handelshøyskole i Bergen, men så meg nødt til å flytte til Oslo for å få trent tilstrekkelig med landslaget. Jeg fullførte bachelorgraden i økonomi og administrasjon hos OsloMet.

Sommeren 2019 var jeg med på å kvalifisere en norsk dobbeltfirer til OL i Tokyo i 2020. Det er første gang Norge stilte en båt i denne båtklassen siden 1992. I OL rodde vi inn til en 9. plass. Nå sikter jeg inn på OL i Paris 2024 for å ro enda fortere! Av andre meritter har jeg medaljer fra WorldCup, U23-VM, Nordisk og fem individuelle NM-gull. Jeg trener til daglig på Årungen og Olympiatoppen for å oppnå enda sterkere prestasjoner i fremtiden, og bruker så mye tid som mulig i Ålesund.

De siste årene har jeg engasjert meg innen kampen mot marin forsøpling. Som ivrig fridykker arrangerer jeg ryddeaksjoner under vann så ofte som mulig. På det meste har vi vært 50 deltakere på en aksjon og vi hever som regel mellom 200 og 500kg avfall per aksjon. I 2020 hevet jeg nesten 7 tonn alene i løpet av sommeren. Det ble det laget en kul sak om: https://www.dn.no/d2/ledestjerner/fridykking/hav/soppel/soppeldykkeren/7-1-csigbxgkr
Ryddegruppa fikk Oslo kommunes miljøpris i 2022. I 2022 var jeg med på å rydde over 10tonn marint avfall.

Målet mitt er å engasjere flest mulig til kampen mot marin forsøpling. Min tanke er at dersom folk forstår omfanget av problemet vil det være lettere å skape engasjement og få ordentlige forandringer til å skje både når det gjelder å hindre nytt avfall å komme på avveie og for å få ryddet det som allerede er på avveie. Jeg mottok Ålesund Kommunes miljøpris i 2022.

For innsatsen jeg har lagt ned for dette har jeg blitt en av EU sine klimaambassadører, Clean Seas Ambassadør igjennom IOC, ambassadør for Big Plastic Pledge og Nordic Ocean Watch. I tillegg ble jeg nominert til gullklypa av Hold Norge Rent og til årets ledestjerner innenfor bærekraft av D2.
Ved siden av roingen og studiene er jeg veldig glad i å være hjemme på Sunnmøre, fridykke, sykle, gå turer i fjellet og være med venner og familie.
Jeg jobber som fridykkerinstruktør igjennom Frivannsliv og utforsker konkurransefridykking (apnea) som et lite prosjekt ved siden av alt annet.