Gull og bronse i NM!

Jeg stilte i to klasser i årets NM. Singelsculler på lørdagen og dobbel på søndagen med Fredrik Reite.

I singel var jeg litt usikker på formen siden jeg ikke hadde konkurrert i klassen på halvannen måned. Jeg antok i forkant at det ville være Kjetil Borch, Ask Tjøm og Lars Benske som skulle være de største utfordrerne blant de påmeldte. I forsøksløpet måtte jeg se meg slått av Ask som passerte meg med en sterk sluttspurt, men det betydde ikke noe siden begge uansett gikk videre.
I semifinalen lå jeg som nummer to de første 500 meterne før jeg kjente meg så sprek at jeg giret om og tok over ledelsen fra Kjetil Borch. Jeg holdt ledelsen til mål og krysset mållinjen først. Det ga meg finalebillett i midten av feltet. Den andre midtbanen var det klubbkompis Fredrik Reite som tok etter et sterkt semifinaleløp mot de to formsterke lettvekterne Ask og Lars.
I finalen holdt jeg igjen bevisst igjen litt de første 500 meterne før jeg tok føringen frem mot halvrodd løp. Kjetil holdt best følge, mens frykten for de beryktede avslutningene til Ask var i bakhodet. Jeg fikk rodd med en høy og fin rytme med god taklengde som gjorde jobben med å holde de på trygg avstand til mål litt lettere. Jeg fikk også kjent på at spurten endelig satt! En nydelig opplevelse.

I dobbel med Fredrik på søndagen fikk vi oss et jobbeløp i forsøket, men tok oss greit videre til finale.
I finalen var vi desidert sist og langt bak de andre båtene før vi fikk opp farten etter 500 meter. Selv med litt styringsvansker og ikke den reneste tekniske roingen seilet vi igjennom feltet og fant oss selv midt i en intens spurt de siste 200 meterne. Vi tok igjen bronseplassen til NSR 2 og rakk ikke helt å hente inn Mossebåten. Det er alltid gøy å ro med Fredrik selv om det ikke klaffet helt denne gangen. 🙂

Reklame

En kommentar om “Gull og bronse i NM!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s