Bronse i Holland Beker!

Den tradisjonsrike regattaen på Bosbaan i Amsterdam ble avholdt 26. juni. Jeg stilte til start i singelsculler internasjonalt for første gang siden jeg var reserve i VM i 2018 og ønsket å bruke regattaen til å teste nivået mitt opp mot et felt bestående av dyktige internasjonale roere.
Turen ble sponset av arrangøren og etter en turbulent reise med kansellert fly var vi klare til start.
Jeg fikk et relativt svakt forsøksheat som jeg vant komfortabelt. Det gjorde at jeg slapp å ro oppsamling senere på dag.
Semifinalen søndag morgen var beinhard. Der tok jeg meg videre som tredje båt sammen med Callum Dixon fra Storbritannia og Ahmed Rapi fra Sverige. Dixon tok fjerdeplassen i WorldCup 1 i singel, mens Rapi tok bronsen i lettvektssingel i samme worldcup. Den sure fjerdeplassen var det Kjetil Borch som tok og han måtte nødt til å ro b-finale senere på dag. Han har hatt et lengre ferieavbrekk etter OL og jobber seg tilbake etter en kneoperasjon, så jeg vil tro han kommer sterkere tilbake.

I finalen var alle ganske like etter 500m. Derfra tok Dixon styringen med e klar ledelse.
Marc Weber tok en klar andreposisjon fra 1000m, mens jeg distanserte Rapi siste halvdel. I mål var jeg 8sek bak briten og cirka 4sek bak tyske Weber. Å ta en pallplass i denne konkurransen var en kul opplevelse. Mange hyggelige folk, en avslappet atmosfære og en god arrangør! Singellivet gror på meg..

Neste konkurranse blir WorldCup 3 i Lucerne i Sveits om to uker. Ingen tid å miste!

Foto: Merijn Soeters
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s